mAAK KENNIS MET ONZE CLUB

Over wV oMEGA

Al sinds 1989

Wielervereniging Omega is een fusieclub opgericht in 1989, ontstaan uit de verenigingen” De Blauw Witte trein” uit Godlinze en “ De Marnerenners”. Het idee achter de fusie was om op deze wijze een sterke vereniging te vormen die landelijk op het hoogste niveau mee zou kunnen gaan strijden.

Destijds een club met zeer hoge ambities. Deze ambities zijn in 1998 waargemaakt door als derde te eindigen op het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Een jaar later werd het algeheel Nederlands Kampioenschap voor clubteams behaald.

Veertigtal renners en rensters

Na de succesperiode in de jaren’90 is het ambitieniveau bijgesteld. Momenteel bestaat de vereniging uit een veertigtal renners in de categorieën Amateurs, Sportklasse en Masters. Gebleven is echter de ambitie om zo goed mogelijk te presteren. Naast vele podiumplaatsen in diverse soorten wedstrijden werden er in de afgelopen seizoenen titels behaald bij de districtkampioenschappen.

Een naam in de omgeving

De resultaten in de afgelopen jaren heeft er toe geleid dat WV Omega een zekere uitstraling en een goede naamsbekendheid heeft verworven onder de renners. Niet alleen door het organiseren van wedstrijden op het hoogste amateur niveau maar ook voor de basisschooljeugd. Op deze wijze laat WV Omega zien dat het een zeer actieve vereniging is, die het wielrennen over de volle breedte wil stimuleren.

Doorgroeien

De vereniging biedt jonge ambitieuze renners een plaats om door te kunnen groeien naar de Elite-categorie. Hierbij kunnen jonge renners gebruik maken van de expertise en de ervaring die binnen de club aanwezig is. Plezier aan het fietsen en in het bijzonder aan wielrennen staat voorop. WV Omega staat voor sportiviteit en vriendschap, waarbij de gemoedelijke sfeer een centrale plaats inneemt.

+
Aantal kilometers per jaar
+
Kilometers waaier rijden
+
Wedstrijden gereden
+
Leden

Ben jij benieuwd naar onze wedstrijden?

Wedstrijden

Bronneger Bult

Een keer per jaar organiseren we de Omloop Bronneger Bult.
Wil jij dit jaar deelnemen aan de Bronneger Bult? Binnenkort worden de data van de wedstrijden bekend. 

ICW Assen

Een keer per jaar organiseren we het ICW Assen voor de masters, senioren, junioren, dames en sportklasse. Wil jij dit jaar deelnemen aan het ICW Assen? Binnenkort worden de data van de wedstrijden bekend. 

Gerben Kroes

Een keer per jaar organiseren we de fietsleven Gerben Kroes omloop voor amateurs en sportklasse.
Wil jij dit jaar deelnemen aan de fietsleven Gerben Kroes omloop?