Supearl

Supearl

Deze polystyreen parels zijn bewertk met grafiet en hebben een zeer hoge isolatiewaarde. De parels zijn waterafstotend maar, als ze verlijmd in de spouw zitten, dampdoorlatend en hierdoor zeer geschikt voor gebruik in spouwmuren. Het materiaal wordt via een klein gaatje in de voeg ingebracht en in de spouw verlijmd met een milieuvriendelijke latex lijm.

Producteigenschappen

De grijze Supearl parel heeft een toevoeging van grafiet waaraan deze haar superieure isolerende eigenschappen ontleent. Een enkele + isolatieparel bevat ontelbare met lucht gevulde gesloten celletjes: 98% van de parel bestaat uit stilstaande lucht, 2% uit polystyreen.

Vanwege de dichte gesloten celstructuur vindt in de parel geen wateropname plaats. Door de parelvorm ontstaat tussen de Supearl+ EPS-parels wel een dampdoorlatende “open” structuur.

EPS is een monomateriaal zonder anorganische en vrije bestanddelen, het vormt geen voedingsbodem voor grassen, planten of mossen en is schimmelbestendig en rotvrij.  Supearl+ EPS-parels behouden langdurig haar isolerende eigenschappen en verouderen vrijwel niet. De parel is geschikt voor hergebruik en recycling.

Wil je ook sponsor worden?