OVER ONS

Presentatieavondapril14-076

Verleden en heden van Wielervereniging Omega

Wielervereniging Omega is een fusieclub opgericht in 1989, ontstaan uit de verenigingen” De Blauw Witte trein” uit Godlinze en “ De Marnerenners”.
Het idee achter de fusie was om op deze wijze een sterke vereniging te vormen die landelijk op het hoogste niveau mee zou kunnen gaan strijden.

Destijds een club met zeer hoge ambities. Deze ambities zijn in 1998 waargemaakt door als derde te eindigen op het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Een jaar later werd het algeheel Nederlands Kampioenschap voor clubteams behaald.

Na de succesperiode in de jaren’90 is het ambitieniveau bijgesteld. Momenteel bestaat de vereniging uit een vijftigtal renners in de categorieën Amateurs, Sportklasse/Masters en een aantal Dames.
Gebleven is echter de ambitie om zo goed mogelijk te presteren. Naast vele podiumplaatsen in diverse soorten wedstrijden werden er in de afgelopen seizoenen titels behaald bij de districtkampioenschappen.

De resultaten in de afgelopen jaren heeft er toe geleid dat WV Omega een zekere uitstraling en een goede naamsbekendheid heeft verworven onder de renners. Niet alleen door het organiseren van wedstrijden op het hoogste amateur niveau maar ook voor de basisschooljeugd.
Op deze wijze laat WV Omega zien dat het een zeer actieve vereniging is, die het wielrennen over de volle breedte wil stimuleren.

De vereniging biedt jonge ambitieuze renners een plaats om door te kunnen groeien naar de Elite-categorie. Hierbij kunnen jonge renners gebruik maken van de expertise en de ervaring die binnen de club aanwezig is. Plezier aan het fietsen en in het bijzonder aan wielrennen staat voorop. WV Omega staat voor sportiviteit en vriendschap, waarbij de gemoedelijke sfeer een centrale plaats inneemt.

WV Omega is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een vriendenploeg waarbij niet alleen de prestatie in wedstrijden geldt maar belangrijker nog, het samen plezier beleven aan het fietsen voorop staat.

Is jouw interesse gewekt om bij WV Omega te willen fietsen? Neem contact met ons op door op de Contact-pagina een e-mail te sturen naar een van de bestuursleden van WV Omega.