Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

zondag 1 september 2e Gerben Kroes Omloop Blijham voor Sportklasse en Amateurs

1 september OGK in Groningen en de GerbenKroes Omloop in Blijham!
Dames en Heren; Profs, Elite, beloften, junioren, nieuwelingen en recreanten meld jullie aan voor het prachtig en goed georganiseerd Open Gronings kampioenschap van Tandje Hoger op 1/9. Zie voor nadere info de site of fb van TH.
Heren amateurs en sportklasse kom op 1/9 naar de mooie Gerben Kroes Omloop in Blijham. Deze prachtige omloop wordt door WV Omega georganiseerd. Voor jullie is het OGK dit jaar helaas NIET toegankelijk.
—————————————————————
Eind mei was Omega genoodzaakt (wegens wegwerkzaamheden) om de geplande 2e omloop van Blijham te verplaatsen.
Na overleg met de consul heeft Omega toen gekozen voor zondag 1 sept omdat er dan geen concurrerende wedstrijd in het Noorden zou zijn.
Nu blijkt dat Tandje Hoger op dezelfde zondag het Open Groninger Kampioenschap heeft gepland.
Gezien het relatief klein aantal licentiehouders in het Noorden is het geen optie om voor de Amateurs en Sportklasse beide wedstrijden door te laten gaan.
Noch voor Tandje Hoger noch voor WV Omega was het mogelijk om de wedstrijd te verplaatsen.
Na raadpleging bij de consul en de vz van ons district hebben TH en wv Omega in goed overleg tot het volgende besloten:
Bij het OGK van TH op de wielerbaan Corpus zal er geen startgelegenheid zijn voor Sportklasse en Amateurs. Voor de eigen leden van TH wordt hierop een uitzondering gemaakt.
Omega hoopt dat de Sportklasse- en Amateur renners van de overige verenigingen zich inschrijven voor de mooie omloop van Blijham (een omloop van 3,3km, voor een groot deel buiten het dorp).
Het volgend seizoen zullen TH, Omega en de consul er voor zorgen dat beide wedstrijden niet weer tegelijkertijd op de kalender staan.
Hopelijk tot ziens op zondag 1 sept in Blijham.