Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

6 sept; Omloop van Dalen: Tichelaar en De Veen rijden top 10.

De wielerronde van Dalen werd in de laatste paar jaar omgedoopt naar een omloop over ruim 3 km.  Vanaf de klinkerstraat in het centrum in Dalen ging het achter de woonwijk langs, over smalle weggetjes om vervolgens weer over een andere klinkerweg de finishstraat weer in te komen. Al met al een lastig parcours. Daarnaast ook nog de wind die parten ging spelen. Windkracht 3 was voldoende om de zaak soms aardig op de kant te laten gaan.

In de sportklasse stonden namens Omega EltJan Tigchelaar en Kees Muis aan start. Samen met 60 anderen werd de wedstrijd gelijk vanaf start hard gemaakt.  Kantje rijden is toch een kunst en gelukkig waren de Omegarenners hierin in de laatste trainingen toch goed in opgeleid. Na een aantal ronden sloeg echter voor Kees het noodlot toe. Lekke band. Wisselen mocht maar in de uitslag kon hij, op 1 ronde achterstand, geen rol meer spelen….alhoewel. EltJan wist steeds goed van voren te rijden. Tot echte ontsnappingen kwam het echter nimmer. 3 ronden voor het eind maakte het peloton zich al bijna op voor de massasprint. Kees reed nog altijd me en kon dan weliswaar geen rol meer spelen in zijn eigen uitslag, hij wilde nog wel wat knechtwerk voor EltJan en zijn maatje Ralph  Greupink doen. In de laatste ronde liet EltJan zich wat naar achter duwen maar in de lange finishstraat reed hij toch weer mooi naar voren om op een hele mooie 9e plaats te eindigen. Voor een eerste jaar wedstrijdrenner een puike prestatie. Kees had zijn maatje Ralph goed uit de wind gezet en loodste hem naar de overwinning.