Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Omega scoort niet in Vledder 23/8

De verwachtingen waren hoog gespannen want mannen als Kees Muis en EltJan Tigchelaar waren in vorm, maar konden ze de concurrentie voldoende tegenstand bieden. In hun kielzog werden ze gesteund door de Omegaïsten tijdritspecialist Tom Akkerman, de altijd goed gesoigneerde Marten Veen en Gerry (hoog)Vlieger.

Vanaf start ging het in de sportklasse in een gestrekte pas. Lang gerekt peloton in de straten van het altijd gezellige Vledder. Aan de kant de goedgemutste supporters en op het terras viel met dit mooie weer ook nog eens wat te beleven. Wat te denken van de dames die daar met een band stonden te zingen:  “Brandend Zand”, “ach vader lief toe drink niet meer”, maar ook “als de morgen is gekomen” om maar in de stemming te komen. Waarschijnlijk hebben de renners weinig aandacht aan dit gezang kunnen geven. De snelheid bleef hoog en toch ontstond er snel een kopgroep. Hardrijder Ralph Greupink en sprinter/hardrijder Jan Muis waren in de viermanskopgroep vertegenwoordigd. Broer Kees kon derhalve in alle rust in het peloton plaatsnemen want ja je broer rij je niet terug, ook al rijdt ie voor een andere ploeg. EltJan liet het er echter niet bij zitten en gaf samen met anderen vol gas om de kopgroep terug te rijden. Soms leek het te lukken maar soms ook niet. Een aantal ronden voor het eind maakten echter Peter de Weerd , Kinket en Rotscheid toch nog de overstap vanuit het jagende peloton op de hardrijdende kopgroep. De Omegarenners waren niet bij machte om aan te klampen en moesten met lede ogen toezien dat de prijzen in de kopgroep werden verdeeld. De familie Muis zat natuurlijk stil te hopen dat Jan nog met de eer ging strijken. Niets was minder waar. In de eindsprint waarbij de kopgroep nog bijna werd achterhaald door het jagend peloton, was het thuisrijder Peter de Weerd die liet zien over de beste sprintbenen te beschikken.  Kinket werd 2e, Oldenkamp 3e. Jan Muis liet zich in de laatst bocht verrassen en moest uitwijken om een valpartij te voorkomen. Hij werd toch nog knap 4e.

Het peloton lag ook op volle snelheid en de Omegaïsten zaten niet van voren. Eltjan werd 28st, Gerry Vlieger 32st, Marten Veen 33ste en Kees Muis 34ste. Tom werd op 1 ronde 41ste. De snelheid lag hoog want de 5o km werd met een gemiddelde van 43 km afgeraffeld.