Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

3/7 Richard Bultema WINT in Noordhorn

” Yes, Godsamme wat ben ik hier ontzettend blij mee. Wat heb ik dit toch eindelijk eens verdient, eindelijk de eerste overwinning, Yes” zo waren de eerste woorden van een geëmotioneerde winnaar Richard Bultema, direct na de finish.

Eindelijk op de hoogste trede, na 5 jaar diep geïnvesteerd te hebben in de wielersport dan eindelijk die overwinning en hoe.

Noordhorn was de finalerit voor de 3 daagse , wielermeerdaagse noorderveld westerkwartier, voor amateurs en sportklasse renners. Klassementleider Harko Kievit stond er goed voor. Ploeggenoot Jan Hekman en Robbert Schaap stonder op ruime afstand maar natuurlijk 1 keer niet opletten en de koppositie kon verspeeld worden.

In Noordhorn stonden 60 amateurs aan start. Een lastig parcours over 60 ronden lag in het verschiet. De temperatuurmeter bleef steken op 27 graden, warm genoeg. Voor Omega stonden Gert de Veen en Richard Bultema aan start.

Direct na start ging het in gestrekte draf voorwaarts. De strijd om de rode puntentrui en de gele trui barste gelijk in alle hevigheid los. Kievit, Hekman Schaap, de Vries, Steverink gaven elkaar geen duimbreed toe.

De eerste punten eiste Kievit op. Wat de mannen niet in de gaten hadden was dat Richard Bultema op de loer lag, weliswaar niet direct gevaarlijk voor de klassementen maar toch. Na 15 ronden ging Richard aan en ging op pad, eerst 4 ronden solo en daarna kreeg hij gezelschap van Wietzes en de gesoigneerde Pigge. Het 3 tal vond elkaar in de samenwerking en liep gestaag uit op het peloton. Daar waren de momenten van hollen stilstaan begonnen. Aan de achterkant wapperden er nog redelijk wat renners af. Omegarenner de Veen hield stand in het peloton maar kon voor zijn gevluchte ploegmakker geen bijdrage leveren.

in de kopgroep was Richard De sterke man. Hij pakte de leidersprijs en veel punten voor het klassement.

In de slotronden besloot Bultema zijn vluchtmakkers te lossen en 1 demarrage was voldoende. Solo kwam hij na een super gereden koers, om van te smullen, over de finish.

Kievit en Hekman en Schaap wisten in het klassement toch stand te houden. Kievit won afgetekend de gele en rode trui. Richard Bultema werd uiteindelijk knap nog eens 4e in het algemeen klassement.

 

Uitslagen zie www.wielermeerdaagse.nl