Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

27/6 Richard Bultema sterk in Kloosterburen maar podiumplaats ontglipt hem.

In het altijd gezellige en o zo pittoreske Kloosterburen was het de gehele dag wielrennen dat daar de klok sloeg. De mooie wielerdag werd afgesloten met de wedstrijd voor Amateurs, sportklasse en Junioren. Voor Omega stonden in deze koers aan start: Richard Bultema, Ard Prins, Gert de Veen en Peter vd Hooft.  Het startschot klonk om half 8 en het begin van een mooie levendige koers was een feit. Een parcours van 12o0 meter met 2 bochten waarvoor ietwat snelheid moest worden verminderd maar voor de rest ….gas erop. Dat het hard ging bleek naderhand ook met een gemiddelde van net geen 43km p.u.. Dat deze snelheden van soms boven de 50 p.u. ook slachtoffers eiste was dan ook vanzelfsprekend. Uiteindelijk finishten 23 renners in dezelfde ronde als de winnaar. Helaas werd ook Omegarenners Peter vd Hooft slachtoffer van dit hoge tempo.

De koerst was als gezegd levendig. Diverse ontsnappingen m.n. van de studentenploeg TH maar ook de Wsv Emmen was met de junioren actief. Nadat het sprintklassement over 3 ronden was afgerond, reed Richard Bultema op zijn Zoetemelks er van tussen. Ploeggenoot Gert de Veen zat voor in het peloton en hield de benen voor 1 van de 2 haakse bochten wat stil en een gat werd gemaakt. Richard kreeg Griemink van de WSV Emmen mee en even later sprongen Taeke Oppewal en Jack Kuper naar de 2 toe. Het peloton keek erna en weg waren de vogels. De uiterst actieve TH ploeg en de wsvHardenberg renner Han Peeneman lieten zich compleet verrassen. De vier vonden elkaar en bouwden langzaam maar gestaag een voorsprong uit. De TH renners, Hardenberg renners en de ZAESeenling Wijnands kregen het gat niet dicht.

In het peloton was het hollen en stilstaan maar uiteindelijk wist niemand meer te ontkomen. Bij de koplopers was het m.n. Griemink die steeds maar weer het tempo hoog wilde houden maar ook hier wist geen van de vier een slag te slaan. In de sprint om de winst waren het Oppewal en Griemink de sterksten en uiteindelijk wist Griemink zijn wiel net voor Oppewal over de finish te drukken. Om plek 3 en 4, kort daarachter, waren het Richard en Jack Kuper. In een close-finish was het uiteindelijk Jack Kuper die de 3e plaats door de jury kreeg toegewezen. Heel jammer was de onzekerheid die toch bij Kuper en Bultema was omtrent deze uitslag en het feit dat er dit keer geen videoapparatuur aanwezig was die hierover gewoon zekerheid kon geven. Kortom een sterk rijdende Bultema haalde zijn zo verdiende podiumplaats net niet.

In de eindsprint van het peloton werden de Omegarenners Gert de Veen en Ard Prins resp. 13 en 18e.

pos. deelnemer woonplaats rugnr.
1 Niels Griemink KLAZIENAVEEN 49
2 Taeke Oppewal HEERENVEEN 25
3 Jack Kuper DOKKUM 19
4 Richard Bultema WINSCHOTEN 5
5 Allard Klijnstra OLDEHOLTPADE 18
6 Arian Stolwijk DELFT 30
7 Sjors Beukeboom PATERSWOLDE 3
8 Luuk van der Meer GRONINGEN 22
9 Maurice Zaal GRONINGEN 46
10 Rutger Reink EMMEN 29
11 Pieter Wagenaar ENSCHEDE 39
12 Cor Visser GYTSJERK 36
13 Gert de Veen ZUIDBROEK 33
14 Tim Hiemstra DRACHTEN 11
15 Gerrit Wonder BEILEN 45
16 Jesse Jagt EMMEN 15
17 Marcel Weinans RODEN 41
18 Ard Prins FROOMBOSCH 28
19 Sander Westerlaan GRONINGEN 42
20 Gerrit-Jan van Duinen WEZEP 7

 

Krant: Westerkwartier 29 juni:

KLOOSTERBUREN – Het was mooi weer tijdens de 36ste Ronde van Kloosterburen. Een dag vol strijd, spanning en mooie momenten. Ook dit jaar stonden er weer een kleine honderd kinderen aan de start van de Rabo Dikke Banden Race.

Wethouders Kor Berghuis toonde zijn trots bij zijn startschot: “Kloosterburen zet zich wederom op de kaart met dit mooie sport evenement”. De licentierijders van het Nationaal Jeugdtoernooi gaan heel serieus om met hun sport. Met het omhoog gaan van de leeftijdscategorie gaan ook de afstanden om hoog en zeker ook de snelheid. Dat wielrennen een sport is het uiterste vraagt is duidelijk, met de finish lijn inzicht in het zicht ging, in categorie 7, Hans Pieter Binnema lelijk onderuit. Eerder die middag ging in categorie Cassandra Snakenborg onderuit. Zij kreeg hier voor een vergoedingsronde. Dit belemmerde haar niet om eerste te worden in deze groep.

Bij de dames Nieuwelingen – Junioren – Amateurs was Arianne Pruisscher een favoriet voor een podium plaats. In bijna alle wedstrijden die ze rijdt staat ze op het podium. Ook in Kloosterburen maakte ze haar roem wederom waar. Samen met Eva Jonkers uit Staphorst vormde ze een kleine kopgroep, die de voorspong op het peloton wist vast te houden. In een sprint vanuit de laatste bocht nam Arianne afstand van haar concurrent en met de armen de lucht ging ze na 50 km. over de finishstreep.

Premies

Bij de heren ging Teake Oppewal uit Heerenveen. er met drie premies vandoor. De vierde premie prijs was voor Han Peeneman uit Assen. Vorig jaar stond Teake als tweede op het podium naast Herman Steensma. Door een zware blessure eerder dit seizoen opgelopen kon deze zijn titel net verdedigen. Er zat ook dit jaar geen eerste plaats in. In een kop groep van 4, Richard Bultema, Niels Griemink, Jack Kuper was Teake Oppewal tot en met de laatste ronde de leider. Een schakelfout zorgde ervoor dat Niels Griemink hem voor ging op de finishstreep.

Op de foto’s de start van Rabo Dikke Banden Race categorie 1 tot 7 jaar en de heren: champagne voor Niels Griemink, 2 Teake Oppewal, 3 Jack Kuper (foto’s Anneke de Hoop).

– See more at: http://www.het-westerkwartier.nl/sport/34687/mooie-wedstrijden-in-de-36ste-ronde-van-kloosterburen/#sthash.nw6TH7sz.dpuf