Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Goede prestaties Omegarenners en wederom Dubbelslag voor Omega op het DK 2015

Voor foto’s van het DK 2015, zie onze Fotopagina.

Daar waar vorig jaar in de sportklasse en 50+ een dubbelslag werd gehaald met 2 eerste plaatsen, deden de 50+ en 60+ het dit jaar nog eens op een zelfde wijze over.

Vandaag werd het DK in Drachtstercompagnie gereden. Sluitstuk van de dag waren de wedstrijden van de amateurs, Masters 30+ en 40+ en de wedstrijd Sportklasse, Masters 50+ en 60+.  Eerder die dag reden de Elite/beloften heren/dames en junioren hun wedstrijden.

Bij de Elite/beloften dames reed onze enige dame in competitie Ankie Ytsma naar een geweldige 10e plaats. Zij moest telkens alert zijn om de damesploegen van de Kannibaal en NWVG partij te bieden. Dit deed ze op voortreffelijke wijze.

In middageditie van de amateurs/ Masters30+en 40+ stonden in de 40+ Steve, Theo, Ronnie en Ard.  In deze overvolle wedstrijden presenteerden de mannen van Omega goed. Steve werd heel knap 6e, Ard 12e en Theo 16e. Ronnie moest het peloton 2 ronden voor eind laten lopen .De valpartij en herstel speelden hem in de slotfase conditioneel nog parten.

In de sportklasse, masters 50 en 60+ stond een arsenaal Omegarenners aan start. Het startveld was een kleine 50 renners en daarvan maar liefst 13 Omegarenners. Bij start was het duidelijk. De wind stond wel lastig maar er was niet voldoende wind om de boel echt op de kant te laten gaan. Toch moesten sommige renners, ook van Omega,  al in de eerste ronden diep voorovergebogen in de beugel om het peloton te volgen. M.n. Jeroen Bax kwam er vandaag achter dat het echt wat minder ging vandaag.  Weinig trainen omdat zijn biermerk BaxBier meer aandacht vroeg, speelde hem parten.  Hink kwam vroeg in de wedstrijd op de kant en moest het peloton ook al vroeg laten lopen. Bert volgde ook kort daarna en Marcel had pech met zijn ketting die er 2 keer naast liep waardoor de wedstrijd ook ten einde was voor hem. Jentse hield het na zijn nachtbraken nog langer vol maar moest op 2 ronden van het eind toch capituleren. Zijn Oberwerkzaamheden braken hem op.

De andere mannen hielden goed stand en de strijd nam gedurende de wedstrijd toe. Er werd naar elkaar “geloerd”. De concurrentie keek met argusogen naar de groene brigade, zowel bij de sportklasse als bij de master 40+. De 60tigers koersten slim mee.  Het peloton bleef compleet en na 7 ronden kregen de sportklasse renners de bel. Posities werden ingenomen. Gerry, EltJan en Marten  namen de posities in. Gerry schakelde de 12 erop om er een lange sprint van te maken en wie herinnert zich niet de winst enige jaren terug op deze versnelling,  in de ronde van Noordbroek. Zou het weer gebeuren. Marten had slim gekoerst en nog weinig energie verspilt. Jonge hond EltJan had gezien dat hij goed in vorm was maar had hij niet teveel gedaan. In de laatste bocht voor de finish lieten de Omegamannen zich helaas toch verrassen en verder dan een 5e, 6e en 9e plaats zat er niet in. De groene tenco brigade had zich echter goed laten zien.

(verslag Gerry Vlieger)

Gisteren mijn eerste wedstrijd van het seizoen District-kampioenschappen Noord. Ik voelde me goed, op sommige stukken ging het aardig hard en alles op de kant. Weinig uitloop pogingen. Met nog twee ronden te gaan kon ik moeizaam voorin blijven. Hopelijk dat de eindsprint nog wat op zou leveren, maar ik zat helaas te ver van achteren. Ik sprintte toch nog naar een vijfde plaats, jammer dat de finishlijn niet wat verder was. Dik tevreden met dit resultaat in mijn eerste wedstrijd.

District Kampioenschap Noord
Sportklasse
1e: Jesse Klabbers 54m 23.000
2e: Marcel Torensma z.t.
3e: Henry van der Ploeg z.t.
4e: Abel van Dokkum z.t.
5e: Gerry Vlieger z.t.
6e: Marten Veen z.t.
7e: Frank Lanting z.t.
8e: Jeroen Heijne z.t.
9e: Elt Jan Tiggelaar z.t.
10e: René Stolwijk + 06.000
11e: Roeland Kamp

(verslag Gerry Vlieger)

 

In de 50 en 60+ waren er na het finishen van de sportklasse nog 2 ronden te rijden. Peter  besloot in de 1 na laatste ronde de zaak nog eens alleen op de kant te zetten. Hij trok meer dan een halve ronde door. Iedereen zat te piepen en kraken in zijn wiel en het leek niet meer lang te duren dat er aan de achterzijde gelost zou worden. Peter hield na de inspanning zijn benen stil en dat was voor Gerrit Wonder van de Peddelaars wederom het sein om ten aanval te trekken. Hij nam 100 meter.  Alle hens aan dek want Gerrit kan goed alleen rijden. Ik jumpte in de achtervolging. Was er van overtuigd dat ik alleen op weg was naar Gerrit. Vlakbij hem, keek ik achterom en zag dat er 4 mannen mee waren geslopen. Jannes Weerman, Jan Olders, ploeggenoot Frens Hoving en Riemer Bosma. Met zijn 6en gingen we de laatste ronde in. Wonder en Weerman probeerden het nog eens maar werden gecounterd. Ik probeerde Frens een sein te geven om alleen te gaan maar hij schudde dat er geen power meer was. 500 meter voor de finish ging ik op de 13 of was het 12 aan. Kennelijk veraste ik de mannen want ik sloeg een gaatje. Het was sprinter Jan Olders die het gaatje ging dichten. De finish kwam dichterbij maar ook Olders kwam dichterbij mij. Hij kwam van 4 meter tot op mijn wiel, naast mij, bleef naast mij en kon er gelukkig niet overheen komen. Welgeteld 1 of 2 cm voorsprong beslisten in mijn voordeel.  Gerrit Wonder werd 3e en Frens werd prima 5e.

In de 60+ was het Jan de Veen die zich liet verassen door de tegenstanders maar in de laatste meters bracht de 13 toch uitkomst en kon hij met kracht meer meters maken dan zijn tegenstander en werd in zijn categorie Districtskampioen 60+.

Dames; Ankie 10e

SpKl; Gerry 5e, MArten 6e, EiltJan 9e, Niet uitgereden: Jeroen, MArcel, Jentse

40+; Steve 6e, Ard 12e, Theo 16e, Ronnie DNF

50+; Gert 1e!, Frens 5e, Peter 9e, Sjaak 10e, Bert DNF

60+; Ik 1e, Hink DNF