Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Emsdetten en Steinfurt 11 en 12 april: mooie koersen voor de masters

Wel de 170 km zuidwaarts gereden naar Emsdetten. Een prachtig mooi rondje. Drie bochten, 1 redelijk smalle weg door de landerijen, de rest van het parcour breed en mooi glad asfalt. Maar wel een zeer stevige wind, waardoor de boel flink op de kant kwam. Er was af en toe wel dreigend donkere lucht maar die werd door de steeds meer aantrekkende wind steeds uit elkaar gewaaid. Er deden bij de 40+ers weer een aantal voormalige Profis mee, die er na 20 km een flink tempo op legden waardoor het hele veld uit elkaar spatte. Nog een tijd in een mooi groepje meegefietst tot we door de koplopers werden ingehaald en het einde oefening was voor vandaag. En zoals de speaker zei morgen nieuwe ronde nieuwe kansen; in Steinfurt. De door Gert zo gevreesde regen bleef lang uit maar de laatste 6 rondjes kwam het toch nog even flink naar beneden.
Op naar Steinfurt;  De dag begon al vroeg daar de start al om 9.00  Uhr was. Een echt geweldig mooi rondje van bijna tien km. Met van alles wat. Smal slingerend door de straten van Steinfurt, een mooie iets aflopende landweg, maar ook prachtig brede B wegen en natuurlijk ook nog een flinke klim die het melkzuur in de benen gevoelig omhoog joeg. Boven op de klim sloegen we rechts af waardoor het hier elke ronde flink op de kant kwam. Een heel fijn gevoel met verzuurde benen. Maar met hangen en wurgen overleefde ik elke ronde deze hindernissen. Daarna ging het dan afdalend in volle vaart Steinfurt weer in over een mooie brede weg op naar de laatste bocht waar het dan weer omhoog ging richting finish. Groot deelnemers veld met veel wielervrienden van zo’n beetje alle oostelijke verenigingen, totaal zo’n 130 deelnemers. Bij later startende klasses zouden er 200  deelnemers zijn. Begrijp ook heel goed waarom zoveel, want ondanks dat ik vreselijk heb afgezien was het puur genieten om hier zo’n mooie grote wedstrijd te mogen rijden. Weer een klein beetje het gevoel van vroeger. Er waren steeds wel kleine groepjes renners die voor de groep uitreden maar nooit echt weg kwamen. En de stukken in de wind of waren redelijk gunstig (wind recht op kop, of schuin van achter) of net niet lang genoeg om het peleton uit elkaar te doen spatten. Waardoor een gesloten peleton zich de stad weer instorte op naar de laatste bocht. Alles ging gelukkig goed (de hele wedstrijd geen valpartij gezien). In de schoot van het peleton mocht ik dus finishen waar ik eigenlijk best heel tevreden mee was. Kortom een heel mooi weekend in het Ems gebied, al was het wat eenzaam zo alleen in beide wedstrijden. Volgende week in Börger met een aparte wedstrijd voor 50+ beloven het er meer te zijn heb ik me laten vertellen.   
Frens