Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

10/4 Open Fries Kampioenschap in Goenga

Vandaag reden Harke en ik het Open Fries Kampioenschap in Goenga, onder de rook van Sneek. Het OFK is een klein omloopje over smalle weggetjes. Doordat er maximaal 40 man mocht inschrijven per categorie was het redelijk overzichtelijk. Er scheen een lekker zonnetje en het waaide niet al te hard. Daarbij zorgde de aangename temperatuur ervoor dat we in ‘kort-kort’ konden starten. Er werd niet al te fel gestart en we konden ons in de beginfase beide goed handhaven. Ik voelde me wel goed dus ik probeerde een paar keer weg te springen, maar dat lukte niet. Na een paar ronden was er een vrij grote valpartij. Harke kon er mooi langs komen en ik zat er gelukkig voor.

Wegrijden lukte was nog steeds lastig en we zaten beide mooi verscholen in de buik van het peloton. Helaas sprong er toen een mannetje of 4-5 weg, zonder één van ons twee. WV Snits stopte goed af en ik vond het persoonlijk niet onze taak om in de achtervolging te gaan. Op een gegeven moment sprong er iemand weg en hij leek het gat te kunnen dichten. Ik sprong er naartoe en toen ik bij hem en nog iemand kwam (ik weet niet waar die gast vandaan kwam) hielden ze net hun benen stil. Jammer, met drie man hadden we het gat wel kunnen dichten. Dus ben ik maar alleen doorgereden, helaas was de kopgroep toch net iets te ver weg en bleef ik op zo’n 50 meter hangen. Dus heb ik me maar weer af laten zakken in het peloton. De kopgroep bleef buiten schot, maar Harke wist zich makkelijk voorin te handhaven en draaide sterk mee op kop. In de eindsprint zaten we allebei redelijk geplaatst, maar verstandig als we waren besloten we niet ons leven en onze fiets te wagen voor een 5e plek. Die, volgens sommigen lelijke, trui was toch al vergeven.

Na de tijd hebben we nog even de finish van de A’s bekeken en kwamen we tot de conclusie dat we beiden toch tevreden kunnen zijn over ons vormpeil en lekker hebben gekoerst!

De foto is gemaakt door m’n vader die stond aan te moedigen.

Een foto van een gebruiker