Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

ICW Middelstum; eerste succesjes voor Omega

Vandaag een mooie test op het altijd leuke, winderige parcours in Middelstum. Omloopje van 6 km met windkracht 3,5-4 Z-O, temperatuur 7 graden maar met een zonnetje. CycleSport staat zijn mannetje qua organisatie en ondanks dat dit een ICW wedstrijd is, was de organisatie wederom prima in orde.
Samen dus met de zieke ploegleider Geert op pad naar Middelstum, waar om 13 uur de sportklasse, de basislicentiehouders, jeugd cat 7, nieuwelingen en 50 en 60+  samen van start gingen  voor 50 km, 8 ronden.
Aan start een peloton van een kleine 50 renners waarvan een batterij CycleSport renners, een aantal Kannibalen, Peddelaars, een verdwaalde Stormvogel, Meteoor/Assen renners Harms, jawel zoon van Japie en natuurlijk onze eigen mannen van Omega met Indiaganger Dorus, gesoigneerde Marten, altijd goedlachse Tom, sprinttalent Kees, nieuwkomer EltJan, Triatleet Harke en ondergetekende.
Vanaf start werd het duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Er was wind maar was er genoeg om de zaak goed op de kant te zetten of was er te veel wind om op de kant te rijden. Tja, we hadden in de ploeg zo verschillende uitgangspunten. EltJan liet er in elk geval geen gras over groeien en nam brutaal in zijn eerste wedstrijd de kop van de wedstrijd. Dat hij deze actie bijna moest bekopen was wellicht een positief leermoment. De Omega mannen zaten merendeel gelijk goed van voren: Dorus had zich opgemaakt voor 4 ronden, net terug van India en derhalve nog niet in goede doen maar reed mijn zijn stuurkunsten goed van voren, Tom en Marten reden ook gemakkelijk mee van voren en handige Kees liet zich ook goed voorin zien. Harke bekeek de zaak wat meer vanuit de achterste regionen. Er waren meerdere ontsnappingen en soms leek het peloton te breken maar telkens kwam het grotendeels weer bij elkaar. Met de Omegamannen probeerden we de in de eerste 5 ronden telkens weer de zaak op de kant te zetten maar telkens kwamen de tegenstanders terug in het wiel.  In elke ontsnapping zaten we mee maar evenzoveel keer werden we terug gereden. In 5e ronde zette good old Albert Schurer het voor de wind nog eens op de kant en werd er een kleine schifting gemaakt. Ook Harke, Dorus en EltJan kwamen op het kantje en moesten er uiteindelijk af. Toch puik gereden mannen!
Naar de finish toe kwam het gehalveerde peloton weer bij elkaar maar een ronde later besloot de CycleSport renner met enorme tijdritkwaliteiten er nog maar eens een echte wedstrijd van te maken. Schurer sprong mee en een gat hadden de 2 geslagen. Gelukkig had ik nog benen om erachter aan te springen en zo kwamen we met zijn 3en op kop. Een drietal maar want 3 ronden ervoor had ik nog opgemerkt dat een drietal te weinig was. Tom en Marten deden echter hun afstopwerk prima en de samenwerking met Albert en de Cyclesport man waren uitstekend. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de Cyclesport man mij en Albert op sleeptouw nam. Wij een relatief korte kopbeurt en hij een langere. Prima toch. Kees kwam in het peloton in gesprek met hardrijder Jan Oolders. Jan had zich tot ronde 6 nog prima schuil kunnen houden maar zag kennelijk nu toch onheil. 2 van die oudjes waren er immers toch van tussen. Jan probeerde Kees zover te krijgen om samen de sprong te maken maar ja, Kees rijdt al langer rond in het peloton en weet dat het not done is om achter je ploegmaat aan te rijden. Sorry Jan….beentjes zijn te slecht … dit gaat ik niet doen kerel.
Het peloton was op veilige afstand en met het ingaan van de laatste ronde leek het toch sterk dat het podium voor deze ICW gemaakt was. Schurer had laten zien veel macht te hebben en de CycleSport man liet zien in puike conditie te zijn.  Met de wind op kop richting finish ging de Cyclesport man aan, ideaal voor Albert en mij. Albert trok erover en schakelde nog eens bij. Met moeite kwam ik in zijn wiel en op 50 meter voor de finish moest Albert het hoofd toch buigen. De eerste winst, weliswaar in een ICW, was voor Omega binnen.
Kees liet zien dat hij goede sprintbenen heeft en werd keurig 6e. Marten zat in het peloton, Tom daar vlak achter en EltJan en Harke finishten op enige afstand. Dorus had inmiddels zijn eerste bak koffie achter de kiezen, immers had hij maar ingecheckt voor 4 rondjes en dat waren er zelfs 5 geworden. Bedankt mannen het was weer gezellig.
Om half 3 nog even de start van de amateurs gezien. 5 ronden later een gesloten peloton met daarin vertegenwoordigd Theo, Ronnie en Richard. Peter reed op korte afstand van het peloton. Als ik de berichtgeving zo op FB heb gelezen gingen uiteindelijk in de slotkilometers 4 man aan de haal en was het 40+ Jan Hekman die zijn wiel als eerste over de finish drukte. Albert de Vries werd 2e?