Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

6-9 Omloop Oosterend/Easterein 2014

6 september: Noflik omloop Easterein/Oosterende

De Noflik omloop van Easterein stond op het programma. Even de knop omzetten om weer eens een wedstrijdje te rijden. De valpartij van 3 juli in Zevenhuizen had alle wonden nog niet geheeld maar a la over de drempel  heen stappen en het maar weer eens proberen.

Zo ging ik gistermiddag om half 4 richting het Friese en trof daar ongeveer 35 mede-A-strijders. Om 18 uur klonk het startschot, ingeluid door jawel Egbert de Lagro “kindertjes aan de kant, hondjes aan de lijn en poesjes in de mand”.

Na de A categorie vertrokken nog eens de B en C categorie.

Het betrof een omloop van maar liefst 14 km. De enige Omega supporter die mij stond aan te moedigen zag mij maar 4 x voorbij komen op deze omloop.  Ze hield de moed er overigens goed in. In het peloton veel onbekenden, veel mannen van Snits maar ook een verdwaalde Friescheleeuw renner, een NWVG renner en o.a. 2 Gaul renners. M.n. de mannen van Snits waren actief in de personen van Thomas Wobma en Sierd Steigenga. Daarnaast lieten Binne de Haan en Josbert de Vries ook zien dat ze de snelheid er nog aardig in hebben zitten. Zelf kon ik goed mee maar merkte ik dat de echte scherpte nog ontbrak. De Storck voelde weer vertrouwd aan en de nieuwe voorvork hield zich prima. Het koersverloop wellicht saai voor de neutrale toeschouwer maar met een gemiddeld van 43,1 km over de 60 km stonden we helemaal niet stil en was het soms allesbehalve saai. De meest noemenswaardige uitlooppoging kwam op naam van Thomas, tijdrijder, Wobma.  Bijna een hele rond, 15 km ,reed hij voor het peloton uit. In de laatste ronde werd hij alsnog teruggereden en maakten we ons op voor een sprint.  De Snits formatie brachten hun kopman in een treintje naar de finish en eerlijk is eerlijk Sierd Steigenga maakt het goed af. Zelf had ik nog niet voldoende lef om mij in deze sprint te mengen en besloot de sprint uiteindelijk te laten lopen.  Tevredenheid overheerste want na  2 maanden weer een eerste koers uitrijden en goed mee te kunnen, geeft de burger moed.  De Groeistadklassieker zal er dan toch aan moeten geloven.

Uitslag Startnr. Naam Woonplaats

1 24 Steigenga Sierd EXMORRA

2 1 Bervoets Bas HEERENVEEN

3 25 Feddema L. KATLIJK

4 29 Wobma Thomas BOLSWARD

5 17 Vries de Josbert GRONINGEN

6 27 Goossens IJ. ENS

7 21 Schut H. ZEELAND

8 10 Hospes Atze HEMELUM

9 23 Eppinga Hendrik OUDEMIRDUM

10 14 Punter Hidde SNEEK

11 2 Bijma Elmer ARUM

12 20 Haan de Binne GRONINGEN

13 4 Bouwstra Albert REDUZUM

14 16 Smilda Anko LEEK

15 22 Diekema A. BEVERWIJK

16 15 Slagter Berend GRONINGEN

17 19 Veen de Gert ZUIDBROEK