Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

30-8 OGK; Richard kan hegemonie Stormvogels net niet doorbreken; mooie 4e plaats

Gisteren het OGK 2014 op de wielerbaan in Groningen, organisatie door TH.

Onder perfecte omstandigheden ging de koers van start. Namens Tenco-Omega stonden Richard Bultema, Tom Akkerman, Theo Sieling, Ronnie Poelstra en Peter vd Hooft aan start. Na een uur zorgde een onheilsbui voor schifting in de koers. Veel renners stopten de koers vanwege het noodweer en een select hardrijders gezelschap bleef over. Peter, Ronnie, Theo en Tom kozen voor een veilig heenkomen. De man in vorm, Richard, had de smaak echter nog te pakken en koerste vrolijk verder. Als enige renner kon hij het de formatie van de WV Stormvogels nog erg moeilijk maken. Helaas moest hij na 77 ronden en 114 km het hoofd toch buigen voor deze veel jongere en ook nog eens elite renners. Als 4e over de streep komen in dit gezelschap is een top prestatie…….en zeker als amateur 40+.

Onderstaand het verslag van de Stormvogels site. Met dank aan Rudie Wiersma en voor de foto aan Aukje de Haan.

Stormvogels heersen op Gronings Kampioenschap! Gyasi winnaar, maar Richard maakt het de Stormvogels erg lastig.

Het werd een Stormvogels-spektakel op de wielerbaan in Groningen, waar alweer voor de 10de keer het Open Gronings Kampioenschap georganiseerd werd.

Een bijna complete selectie van de Stormvogels stond aan de start en zij domineerden de wedstrijd met minder starters dan in voorgaande jaren. De volle kalender en de wisselende weersomstandigheden zullen ongetwijfeld een goede reden zijn geweest om niet te mee te doen aan dit leuke kampioenschap.

Na de start poeft er gelijk een kopgroep weg zonder Eerens mannen, dat kan dus niet en onze mannen halen ze terug. Jacob-Jan van der Wielen, onze veteraan op afscheidstournee springt er vandoor met Sjoerd Bakker (Assen-Meteoor). Paul de Haan springt naar het duo toe, samen met Gyasi Sulvaran en Jens Miedema.

Er ontstaat een fraaie kopgroep met daarin ook nog Floran Bathoorn, Wessel Piersma en Jacob-Jan Ekema.

In de finale neemt Paul de Haan de regie en de mannen gaan omstebeurt demarreren, hierdoor wordt de concurrentie moe en wordt het alsnog een sprint, dan hebben Paul en Wessel topkansen.

Maar dan komt de demarrage van Jens, het talent. Gyasi springt er naartoe met Richard Bultena (Omega)… Het trio rijdt hard door!

Met 5 ronden te rijden, zegt Gyasi: Nog meer gas erop Jens, ik wil die Bultena niet mee naar de streep!  Jens versnelt, Gyasi komt er overheen en prompt lost hij zijn 2 vluchtmakkers! Gyasi wil winnen en wil geen sprint en hij geeft alles en dat is ruimschoots genoeg, want Gyasi komt solo over de meet en wint zijn eerste koers!

Floran rijdt in volle finale uit de achtervolgende groep weg, eet ondertussen Jens en Richard op en wordt 2de.

Jens wordt 3de, toen Floran hem voorbij reed is hij in zijn wiel gesprongen en heeft niet meer losgelaten! Jens pakt hiermee zijn eerste podium op Eliteniveau!

Wessel Piersma wordt 5de en Jacob-Jan Ekema 8ste. Daarachter komt de rest van ons team inclusief junior Pieter van der Velde, waar de Eliteploeg straks veel plezier van gaat hebben!

Aukje de Haan maakte wederom mooie foto’s, bekijk ze ook eens op haar Facebooksite!