Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

23-8-14 Sportklasserenners Omega presteren goed in Vledders

Ronde van Vledder.

(reporter Marten Veen)
Gisteren stond voor de sportklasse de Lus van Vledder op het programma. Een snel en kort rondje in een klein Drents dorpje. Ik had slechte herinneringen aan dit criterium aangezien de laatste keer dat ik er reed de  regen met bakken uit de lucht kwam. En de parcours bouwers een rondje voorschotelen met 90% klinkers.
Voor Omega stonden Dorus, Gerry en ik aan de start. Dorus had zijn geluksokken met glitterende diamantjes aangetrokken en met
oog op de voorspelde regen zijn benen ook al 6 weken niet geschoren. Hij verkeerd in topvorm dus!
Ik had zelf een rondje of 8 nodig om een beetje in mn ritme te komen en gaande weg ging het eigenlijk steeds makkelijker. Viel wel
op dat er constant veel risico werd genomen door anderen. Veel onderdoor komen in bochten en inhalen waar dat eigenlijk niet kon. Gelukkig kon Dorus zich gemakkelijk voorin handhaven en reed Gerry ogenschijnlijk makkelijk mee. Ik zelf heb me heerlijk vermaakt zo rond plek 15.

Tot de één na laatste ronde ging het eigenlijk prima, tot een stuur manoeuvre van een concurrent roet in het eten gooide en ik samen met 5 anderen hard tegen de grond ging. Gelukkig precies voor  de neus van Jentse en mijn lieftallige vriendinnetje zodat ik direct op verzorging kon rekenen. En op een scheld partijtje van iemand die door de val een gaatje in zijn shirt had opgelopen. Want dat moest ik natuurlijk gaan vergoeden.
Helaas niks van de echte finale meegekregen. Dorus finishte uiteindelijk stabiel als 5e en Gerry zal ook zeker nog id top 10 terug te vinden zijn. Of de premies van Dorus hoog genoeg zijn voor nieuwe scheermesjes blijft
tot op de dag van vandaag onduidelijk….

 

Uitslag zal nog worden toegevoegd!!!