Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

NCK voorbereidingen

De W.V. Omega is inmiddels in de voorbereiding op het NCK 2014 in Lauwersoog/ Zoutkamp. De tijdritploeg zal starten in A categorie. Nader nieuws over starttijden en natuurlijk de resultaten zullen ook op deze site te lezen zijn.

Al sinds jaar en dag is het Nederlands Club Kampioenschap de traditionele afsluiting van het wegseizoen. Vele KNWU verenigingen werken na de zomervakantie gedurende enkele weken met trainingen met alle categorieën toe naar het NCK. Een mooie manier om als vereniging na de zomer met elkaar bezig te zijn. Het unieke van het NCK is dat het een echt verenigingsevenement is. Alle categorieën binnen de vereniging kunnen deelnemen aan het NCK. Door gedurende een periode als verenging naar dit evenement toe te werken en op de dag zelf met de hele vereniging naar het NCK te gaan is het een prachtige afsluiting van een lang wegseizoen. Vele verenigingen komen met tenten, caravans en vrachtwagens naar het NCK om er een mooie verenigingsdag van te gaan maken.

Net zoals alle andere jaren zal er gereden gaan worden in drie categorieën. Elke vereniging kan met 1 ploeg per categorie gaan deelnemen.
Hieronder treft u een overzicht van de categorie indeling:
• A                            Elite, beloften, sportklasse.  Ploegen bestaan uit 6 renners.
• B                            junioren en nieuwelingen  Ploegen bestaan uit 4 renners.
• C                            Vrouwen, junior vrouwen en nieuwelingen meisjes.  Ploegen bestaan uit 4 rensters.

Vorig jaar reed de Omega ploeg naar een 50ste plek. De klassering kan alleen maar beter en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Een verbetering van 1o tot 15 plaatsen is mogelijk mits de Omegatrein echt op stoom kan raken.

Vorig jaar reed de ploeg naar een tijd van 57.46. Ruim 8 minuten achter de winnaars W.v de Jonge Renner. Het gemiddelde van 43.41`km per uur moet in elk geval verpulverd worden. De mooie concurrentie met Tour75 uit Hoogezand en Toer80 uit Bellingwolde zal als een rode lijn voor deze drie ploegen door dit kampioenschap lopen. De Stormvogels Veendam zijn op voorhand al een maatje te groot. Deze topploeg kan top tien scoren.