Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

DK 2014 1succes voor Omega

9 juni DK sportklasse/ masters 50+ en 60+
Het DK in Baflo. Zou Omega nieuwe podiumplaatsen kunnen scoren? Inmiddels weten we het. Maar liefst 3 podiumplaatsen erbij. Bijna 4 want met de Richard Bultema kwam in de 40+ tot een 4e plaats. Ook Ankie leek in de ochtend kansen te maken voor het podium bij de Dames maar moest met een toch hele mooie 7e plaats genoegen nemen. De gehele wedstrijd had ze in een 12 vrouw sterke kopgroep gezeten. Puike prestatie.
In de namiddag was het dan de beurt aan de Sportklasse, 50+ en 60+. In totaal 45 renners aan start waaronder een kleine 20 masters en de rest sportklasse. De wedstrijd kenmerkte zich door vele uitlooppogingen en evenveel mislukte aanvallen. Voor de meesten was het een lastige wedstrijd omdat er 3 wedstrijden in 1 wedstrijd zaten. De juiste ontsnapping met alleen maar masters of alleen maar sportklasses of de juiste mix van alles, kwam nimmer opgang. Sjaak en Peter waren namens de masters vandaag erg actief. Ronnie, Marten en Dorus waren namens de sportklasse-renners scherp. De koers ging maar over een kleine 50 km maar met de warme weersomstandigheden leek dit uiteindelijk voldoende te zijn. Halverwege moest onze 60+ Hink helaas lossen. In de laatste ronde werden de posities ingenomen. Sjaak probeerde het nog 2 km lang alleen, maar zag in dat alleen ook maar alleen was en te zwaar was. In de slotfase werd het peloton dan toch nog helemaal uit elkaar getrokken. In het laatste brede stuk werd flink doorgetrokken door de CycleTrendploeg. Marten probeerde het nog met een mooie aanval te counteren maar uiteindelijk gingen ongeveer 15 man in een lint op de laatste bocht af. Dorus had positie gekozen op plaats 3 en ik zat op plek 6. In het kielzog gevolg door Sjaak. Laatste bocht en volle sprint. Dorus liet zien dat sprinten een bijzondere kwaliteit van hem is want met 2 lengtes voorsprong won hij de koers en werd daarmee DK 2014 van de sportklasse. Ik wist achter Dorus naar een 2e plaats te sprinten en werd daarmee DK 2014 Masters 50+, op korte achterstand wist Sjaak naar een 2e plaats in de cat. 50+ te sprinten. Al met mooie resultaten waarbij het aantal behaalde podiumplaatsen in 2014, op deze dag verdubbeld werden.