Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Blijham en Muntendam: Omegarenner Richard Bultema 2x op podium

15 juni Muntendam; wederom Podium voor Richard.
Op dezelfde dag van NK masters werd ook de JBC koers van Blijham verreden. Een sterk rijdende Richard Bultema kon naar een mooie 3e plaats rijden.
Vandaag was het de 35e ronde van Muntendam. Een koers voor Masters en Sportklasse. Aan start een bataljon Omegarenners, in totaal 45 renners. Een koers over 60 km waarin al snel een kopgroep ontstond. Het was de actieve Sjaak die het met een renner van de TH ploeg probeerde. Hij kreeg gezelschap van een Friescheleeuw renner. 2 ronden later gingen Friesche Leeuw renner en Tenco Omega renner Richard in de achtervolging en sloten aan. Een vijf man kopgroep was een feit. Omega gooide het slot op het peloton, immers zaten de beste renners in de kopgroep. De voorsprong van het vijftal groeide en de premies werden keurig verdeeld. 15 ronden voor het eind sloten de 5 koplopers bij het peloton aan. Tenco Omega renner Peter was inmiddels met een TH renner toch in de achtervolging gegaan. Peter reed de TH renner na 5 ronden helemaal in de vernieling en besloot op erg knappe wijze de achtervolging alleen in te zetten. Het leidende vijftal nestelde zich op kop van het peloton en de gashendel ging nog eens open. Op het moment dat het even stil viel besloten Tenco Omega renner Marten Veen een Cycle Sport Groningen renner en ik nog eens op de pedalen gaan staan. We kregen ruimte en kwamen uit de greep van het peloton.  In de kopgroep besloten Jan Terpstra en Richard om het met zijn 2en te proberen.  Zij sloten bij Marten, de CSG renner en mij aan. Samen met Marten nog even gas geven om Jan en Richard uit de greep van hun achtervolgers te laten blijven. Het gat was geslagen. Peter was inmiddels dichterbij de achterkant van het peloton gekomen. Met een supersterke krachtinspanning, naderde hij ronde op ronde het peloton. Op 6 ronden voor het eind moest het peloton, Marten, de CSG renner en ik afsprinten. Ik werd 7e, Marten mooi 9e. Peter werd 4 ronden voor het eind uit de koers gehaald en reed naar een mooie 6e stek. In de slotronden werd het tussen Jan Terpstra en Richard nog een hevige strijd. In de laatste ronde besloot Jan Terpstra er een lange sprint van te maken. Hij verraste Richard hiermee en die kreeg het gat van 2 meter niet meer dicht. Jan Terpstra won in deze voor hem zo emotionele week. Richard werd sterk 2e. In de sprint om de 3e plaats werd Sjaak helaas afgetroefd door de Friescheleeuw renner. Een 4e plaats werd Sjaak zijn deel. Met 5 man in de top 10 toch een mooie prestatie van de Omegaploeg. Chapeau. Met Richard gaat het de goede kant op, gisteravond plaats 3, vandaag plaats 2 en dus ……
Uitslagen op www.knwu.nl
Foto’s zie www.ottie.nl