Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Ankie doet het goed in Elitekoers Dames in Ronostrand

Zondag stond ik aan de start van de Ronde Rond het Ronostrand. Het strand was in geen velde of wegen te bekennen maar mooi weer was het wel. Gelukkig, want vorige week bij het criterium in Haren was het alleen maar glibberen en werd er veel gevraagd van mijn concentratie vermogen, elke bocht was weer een uitdaging.
Maar in Roden schijnt de zon en om 9.00 uur vertrekken we met een kleine honderd dames voor een wedstrijd over 113,5 km. Ik ben weliswaar alleen van WV Omega, maar langs de kant zie ik een paar bekende jasjes staan. Leuk, een paar supporters.
Totaal rijden we 3 ronden van 34 km en een laatste ronden van 11 km. Het is de eerste ronde nog wat aftasten en er gebeurd vrij weinig in de koers. Voor het mooie zit ik ook iets te ver van achter en probeer ik wat plaatsjes op te schuiven. Maar dit is lastig, er is door het lage tempo weinig ruimte om te schuiven. Toch lukt het om bij de eerste doorkomst me vooraan in het peloton te melden en terwijl we door de verzorgingsstraat fietsen steek Sjaak een duimpje omhoog vanaf de kant. Er zijn diverse uitlooppogingen en ik probeer het ook eens. Helaas word overal op gereageerd vanuit het peloton en zo word het een wat saaie wedstrijd. Het voorin koersen eist zijn tol en terwijl ik bij de tweede doorkomst een bidon aanpak zit ik iets voorbij het midden van het nog grote peloton. Helaas gebeurt er verder niet zoveel meer in de wedstrijd en is het opletten geblazen met veel hollen en stilstaan. Iedereen maakt zich klaar voor een massasprint. Ik had niet echt de benen meer om hieraan mee te doen en rij de wedstrijd in het midden van het peloton uit.

Ankie Ytsma