Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Zomerse temperaturen voor Omegarenners in Aalten 19 mei

Na de formule 1 wedstrijd met draaien en keren in Rijssen was het gisteren koers in Aalten en Elim. In Aalten stonden de 50+/masters met 4 renners aan de start en nadien gaf
Ronnie acte de préséance in de Sportklasse koers. In Elim werden Theo, Richard en Ard verwacht maar naar ik begreep stond daar Ard alleen de kleuren van Omega te verdedigen.
Even voor 9 op de zondagmorgen vertrokken we in alle stilte uit Zuidbroek en gingen we, Roelof, Peter, broerJan en ik, richting Aalten. Via de A31 kwamen we na een kleine 2 uurtjes in Aalten aan. De kleedkamer was dit keer gemakkelijk te vinden. Tja dat is wel eens anders geweest.  Omkleden en op de fiets naar het parcours, toch gauw een 3 km verderop. We dachten Bert nog te treffen maar helaas was hij niet fit en was derhalve thuis gebleven. Roelof hoopte de vorm van de training te kunnen tonen, Peter had wat goed te maken van de koers van zaterdag, BroerJan wilde zich eens testen en zelf had ik goede hoop dat ik in de koers met de besten mee zou kunnen.
In totaal waren er 65 masters naar Aalten gekomen. Een mooi peloton op een prachtig parcours. Weinig wind en dat had zeker invloed op de koers. Normaliter was windkracht 3 voldoende om de zaak op de kant te krijgen maar met windkracht 2 werd dat lastig. Ook het peloton van de 50+ is met de komst van Jelle Nijdam met een prof uitgebreid. De 40+ had met dit fenomeen ook al kennis gemaakt, met de komst van niemand minder dan Erik Dekker…….. . De dijen van Jelle Nijdam zagen er nog steeds krachtig uit.  Geen super afgetraind lichaam maar ach dat past goed bij de gemiddelde 50plusser. Opvallend was toch wel een beetje de zit van Nijdam. Zadel en stuur op gelijke hoogte. Had die beste man zulke korte pootjes…..had hem langer ingeschat.
Naast ex-prof Nijdam waren er nog een aantal slimme 50+ naar Aalten gekomen en wat sprintkanonnen zoals Ron Pfaffen.
De koers verliep helemaal niet saai voor de renners maar voor de neutrale toeschouwer zal het misschien niet zo spannend geweest zijn. Op kop van het peloton en ik zou zeggen bijna de helft van de koers reed een Tenco-Omega shirt van voren. Peter had zijn zinnen op deze koers gezet en wilde laten zien dat deze omloopjes op zijn lijf gesneden zijn. Hij sleurde continue op kop en menigeen liet hem zijn gang gaan. Er waren een aantal uitlooppogingen maar nimmer echt serieus. Roelof bewaakte achterin het peloton, de strijd. Zijn rug hinderde hem om volop mee te koersen. BroerJan probeerde zich te testen maar stelde achteraf vast dat dit niet naar tevredenheid was gelukt. Naar voren rijden en positie handhaven waren geen 2 zaken die gisteren samen gingen. Peter en ik zaten continue goed van voren en waren telkens bij de uitlooppogingen aanwezig.  Jelle Nijdam probeerde een aantal keren in de “afdaling” er tussen uit te glippen. Samen met Nijdam mocht ik even proeven aan een kleine ontsnapping en een topsnelheid van net onder de 60 km p/u maar kennelijk had snelle Jelle stroop aan zijn achterste want telkens kwam het peloton weer terug, zo ook de ene keer dat ik mee sprong.   In de “klim” kon ook niemand het verschil maken. 13 keer klimmen betekende voor sommigen dat ze moesten afhaken maar de meesten konden overleven. Het verschil bij de eerste 10 te rijden of in de buik van het peloton te bivakkeren was groot. In de buik kon je redelijk gemakkelijk mee koersen.
In de laatst 2 ronden was het zich gereed maken voor een “massasprint”.  Even leek zich met het ingaan van de laatste 2 ronden nog een serieuze ontsnapping voor te doen. Ik kon springen maar even later sloot in de afdaling het voltallig peloton weer aan. In de laatste ronde was het positie kiezen. Gijs Nederlof gaf op de klim echter nog eens gas  alleen strandde zijn poging op 300 meter voor de finish, in schoonheid.  Het duw en trekwerk in de laatste km had tot gevolg dat zich toch nog een valpartij voor deed, waarvan, gezien de uitslag, o.a. Gerrit Wonder, Peter vd Weerd en Joop Ribbers slachtoffer werden.  Zij zijn als DNF niet geklasseerd.  De hectische sprint zorgde ervoor dat Jan en Roelof zich er niet meer mee bemoeiden en dat Peter iets te ver naar achteren kwam te zitten. Zelf zat ik aan de binnenkant geheel opgesloten en ondanks “vriendelijk” roepen kwam ik niet in het wiel van Pfaffen of Kralt te zitten. Het was Ron Pfaffen die met 2 lengtes voorsprong de winst pakte voor de “slimme” onzichtbare Piet Kralt en Jeroen Bosman. Zelf lukte het mij niet verder te komen dan een 9e plaats.
Met gemengde gevoelens werd er tijdens het douchen geëvalueerd maar was 1 ding duidelijk. Aalten blijft een prachtige ronde. Na ons dus nog even Ronnie aanmoedigen en daarna weer richting huis. Onderweg nog een heerlijk Italiaans ijsje gegeten, aangeboden door onze sponsor SCHN, waarvoor dank Roelof.
Volgende week nieuwe kansen:  Haren (elite/amateurs) op de vrijdag, Wichmond (40+ en amateurs/elite)op de zaterdag en op zondag Hoogezand (amateurs, sportklasse).
pos. deelnemer woonplaats rugnr.
1 Ron Paffen MILSBEEK 47
2 Piet Kralt RIJNSBURG 34
3 Jeroen Bosman AMSTERDAM 11
4 Frank Nijssen HAARLEM 46
5 Hans Lap HENDRIK IDO AMBACHT 37
6 Henri Emens DEVENTER 17
7 Frans Berrens AMERSFOORT 5
8 Ron van de Laan UTRECHT 36
9 Gert de Veen ZUIDBROEK 60
10 Henri Spijkers MONSTER 57
11 Rob Niekolaas ZWOLLE 43
12 Benno Pauw NIEUWEGEIN 48
13 Matthieu Hendriks KRIMPEN AAN DE LEK 24
14 John Verdam ACHTERVELD 62
15 Fred de Kinkelder GROENLO 31
16 Sjaak van Hal DEVENTER 23
17 Berry Huntink DREMPT 27
18 Riemer Bosma HAULERWIJK 10
19 Jan-Dick den Das LANDSMEER 16
20 Peter van der Hooft HOOGEZAND 25
21 Peter Adelaar HOUTEN 1
22 Henk-Jan Buis ENKHUIZEN 14
23 Ralf Hechtnann GEVELSBERG 77
24 Toon Schoonderbeek NIJKERK 54
25 Remy Knaap DORDRECHT 32
26 Jan van der Wel AUSTERLITZ 68
27 Gijs Nederlof KAMERIK 41
28 Stephan Bredewold HOOGLAND 12
29 Hans Vonk ARNHEM 65
30 Wim Adelaar NIEUWEGEIN 2
31 Patrick Molenaars AMSTELVEEN 40
32 Barend Motshagen NIJKERK GLD 73
33 Roelof Pieters AMSTERDAM 71
34 Erik-Jan Bosch AMSTELVEEN 9
35 Andre Fenneman BEUNINGEN 18
36 Wim Junte ELBURG 29
37 Jelle Nijdam DOETINCHEM 44
38 Riny Pleij WIERDEN 50
39 Guus Gerritsen DOETINCHEM 20
40 Willem Hus VOORBURG 28
41 Ronald van Beekum NIEUWEGEIN 4
42 Arjen Neefjes BOVENKARSPEL 42
43 Jan-Willem van Soest HOUTEN 56
44 Henk Chevalking WESTENDORP 15
45 Milko de Ruijter BUNNIK 74
46 Jaap van der Breggen NIJKERK GLD 13
47 Dietmar Gnoth STEINFURT 21
48 Frank Verwijk LEUSDEN 64
49 Jos van Wegen HOOGLAND 67
50 Bennie Sligman LAREN GLD 55
51 Loek Smit ASSEN 72
52 Jan de Veen MUNTENDAM 61
53 Hans de Kiewit LEIDEN 30
54 Bob Mesman NOOTDORP 39
55 Martien van Zijl HOUTEN 70
56 Roelof Kregel HOOGEZAND 35