Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Koningsronde van Almelo

Koningsronde van Almelo

Tegelijk met de kampioenswedstrijd van ajax,  werd vandaag in Almelo door ongeveer 40 man uit de gecombineerde categorie amateurs,  sportklasse en junioren gekoerst. Er waren geen andere omega renners aanwezig,  dus heb ik geprobeerd de club kleuren te laten zien.  Omdat ik nog wat gezeur had met mijn chip,  moest ik eerst in overleg met de knwu jury,  en na heel wat getest en overleg kreeg ik toch maar een tijdelijke chip. Omdat het hard regende,  en …ik door het chip gedoe maar 2 rondjes had kunnen infietsen,  stond ik zo goed als koud aan de start. Gelijk de tweede ronde was de eerste valpartij recht voor mn neus. Ik reed rond de 10e plek,  moest ff voetje uitklikken,  en 7 man reden weg. Met mn koude benen had ik geen vertrouwen om het gat alleen te dichten, en gokte dat ze terug gepakt zouden worden.  Na nog een paar rondjes opwarmen ondanks de regen,  werd t gevoel steeds beter, maar bleek de kopgroep gevlogen. Het gat liep snel op tot 50 seconden,  en we reden voor de troostprijzen. Er werd heel veel aangevallen,  maar niemand kreeg ruimte om weg te komen. Een van veeel te ver aangegane tussensprint leverde nog een tweede premie op (een beetje te optimistisch over mn eigen sprint). Nog 3 valpartijen ontsierden de wedstrijd wat. De aanwezige junioren bleken meer moraal dan inzicht/stuurmanskunst te hebben tot grote irritatie van de meer ervaren coureurs.  Alle 4 de valpartijen waren helaas te wijten aan een overmoedige junior. De laatste ronde was vechten om n plekkie,  en door de hectiek verloor ik flink wat plaatsen.  De voorste 5 renners braken los,  en namen een voorsprong. De sprint van het overgebleven peloton bleek niet al te moeilijk,  en resulteerde in een 12e plaats.  Mede dankzij de massage van peter na de ronde van hardenberg,  waren de benen ronduit goed te noemen. Een gebrekkige voorbereiding/warming up en wat pech stonden een goede uitslag in de weg. Al met al de koers weer goed overleeft,  en extra moraal voor de volgende keer! !