Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

4 mei ’t Zandt N-H; 40+

Vanmiddag om 12.15 uur klonk het startschot voor 60 renners vanaf de leeftijd 40+. Van lokale matadoren tot veelvraatwinnaar Brian Burgraeff maar ook Edwin van Beek en voormalig criterium koning in NoordHolland Konijn en hardrijder Marcel de Koning. Kortom een niet onaardig veld waarin Ard, Sjaak en ik namens Omega aanwezig waren. Een koers over 50 km met een rondje van 1700 meter. Rechte stukken, goed lopende en minder goedlopende bochten en een ware chicane. Klinkers en asf…alt. Kortom een gevarieerd parcours.
Sjaak zat vanaf start goed voorin en pikte de eerste rondjes voor de leidersprijs mee. Had jij grote plannen? Diverse keren werd de man uit de Omega formatie door de speaker aangekondigd als de man die het veld van het peloton bij doorkomst aanvoerde. Ard en ik kwamen wat moeilijker uit de startblokken en bleven eerst in het midden van het peloton steken. Na 10 rondjes gooide niemand minder dan Brian Burgraeff olie op het vuur en de strijd ontbrandde. Eerst ging Burgraeff met een medevluchter aan de haal. Ze bleven enkele ronden vooruit en een drietal besloten de oversteek te maken. Een kopgroep van 5 leek gemaakt maar werd toch weer in de kraag gevat. In dezelfde ronde reden echter 5 man uit het peloton en wederom was Burgraeff de aanstichter.  Ard, Sjaak en ik waren inmiddels wel aan front maar niet attent dan wel niet sterk genoeg om mee te gaan.  Edwin v Beek maakte alleen nog de oversteek naar de 5 en een kopgroep van 6 was gemaakt. Ard, Sjaak en ik probeerde in eendrachtige samenwerking met 1 andere actieve medestrijder om het gat  nog te dichten. 4 ronden lang werd Omega als achtervolgende ploeg weer genoemd maar het resultaat was 0,0. We liepen niet in en de kopgroep liep niet uit. Het verschil bleef 15 seconden en zoals het dan vaak gaat valt het ergens stil en was de strijd gestreden. De 6 waren definitief weg.
Eenlingen probeerden hierna nog uit het peloton te rijden maar die kregen geen kans meer. Na 29 ronden klonk de bel voor de laatste ronde. Sjaak had nog goede benen maar werd wat klem gereden. Ard liet zich even te ver naar achteren drukken. Zelf kon ik me voor de verandering eens goed voorin het peloton handhaven en in de sprint om de 7e plaats moest ik 1 voor laten gaan en werd derhalve 8ste. Sjaak eindigde ongeveer  5 plaatsen achter mij en Ard werd 20ste, waarmee zijn eerst verdiende fietsgeld van 10 euro werd binnengehaald.
In de kopgroep was het Brian Burgraeff die de lakens uitdeelde en de overwinning voor hem opeiste. Edwin van Beek werd 2e en ….werd 3e.
Met een gemiddeld van ruim 41,5 werd er toch aardig doorgereden vandaag. Het had beter gekund en misschien gemoeten maar uiteindelijk beleefden we een prima sportmiddag.