Nieuws overzicht

Nieuws overzicht

Hardenberg en Almelo

Hardenberg

Hardenberg bracht niet waar we op gehoopt hadden maar de TencoOmegatrein was duidelijk in de wedstrijd aanwezig.
De sportklasse/masters wedstrijd bracht een kleine 60 man naar Hardenberg. Een mooi rondje, nee niet echt. Een goed lopend rondje, nee ook niet maar ergens trekt het rondje toch om er gewoon te rijden. De helft van het parcours klinkers waarbij ook nog een groot deel van de klinkers voor een herbestrating in aanmerking kwam. Om 18 uur klonk het startschot en voor de Omegaisten Ronnie, Peter, Richard, Theo, Johan, Dorus en ik was het alle hens aan dek. Onze teammanager Geert stond met een brede greins en vol trots naar de mooie Tenco-Omega formatie te kijken….nog een paar weken en hij is ook te bewonderen in de sportklasse koersen. Het DK is eerste uitdaging.
De Zaesman in vorm Jan Hekman was met zijn eerst kapitein Marcel Weinans ook naar Hardenberg gekomen. Daarnaast natuurlijk lokale favoriet Richard Olijve en natuurlijk andere matadoren aan de start zoals Jan Terpstra, Arnout Hurenkamp, Gert Bosman, de gebroeders Muis etc. Vanaf start zaten Dorus en Richard goed voorin. De sprintkwaliteiten van Dorus blijken oprecht goed te zijn, want met een lengte voorsprong nam hij de eerste vette premie voor zijn rekening. Dat de wedstrijdconditie gaande de wedstrijd bij Dorus nog niet helemaal in orde was, bleek ook oprecht te zijn….maar daar wordt aan gewerkt en als die op orde is……is Dorus een potentiele kandidaat voor podiumplaatsen. Ook Richard was weer dik in orde. Hij reed attent voorin. De koers zal mogelijk tot 15 ronden voor het eind voor de neutrale toeschouwer wat mat zijn geweest. Het tempo zat er aardig in en niemand leek het verschil te kunnen maken. Alleen wegrijden was door de wind niet haalbaar, zo ook bleek mij halverwege koers wat zwemmend in een ronde alleen. In principe zou je met 4 man moeten zijn om uit de greep van een jagend peloton te blijven. Peter vond halverwege de koers ook de weg naar voren en sleurde een aantal ronden op kop. Theo reed tactisch en had overzicht over de koers en Ronnie maakt kennis met zijn eerste criterium en reed daarin goed en attent mee. Johan reed in en op zijn geheel eigen stijl achterin en plots voorin en daarna weer achterin het peloton.
15 ronden voor het eind ontsnapte kapitein Weinans en Richard sprong attent mee. Theo en ik namen gelijk de kop in het peloton en probeerden samen met Jan Hekman de snelheid uit de het peloton te krijgen. Dit lukte 2 ronden maar daarna zagen Terpstra, Hurenkamp en een sportklasse renner het gevaar en begonnen samen te werken om het ontsnapte tweetal terug te rijden. De voorsprong werd door Marcel en Richard uitgebouwd tot 20 seconden. Nog 10 ronden te gaan en het publiek bij start finish begon zich te roeren en de twee aan te moedigen. Zou het lukken. Het lukte ons, Omega en Hekman, niet om het peloton plat te leggen en langzamerhand zagen we Marcel en Richard weer beter in zicht komen en helaas op 3 ronden voor het eind strandde de vluchtpoging.
Direct daarna werden de posities voor de sprint ingenomen. Jan Hekman met zijn fenomenale stuurkunsten voorin. Dorus en ik probeerden ook bij de eersten te zitten en dit leek te lukken. In de laatste ronde werd ik echter netjes tegen de stoeprand geplaatst en kostte mij dit 10 plaatsen. Dorus voelde de benen vol lopen en kon zich voorin niet meer echt handhaven. Richard had natuurlijk veel kracht verloren in de vluchtpoging. Jan Hekman liet in de eindsprint zien, dat de vorm super is en hoe er in de finale gereden moet worden. Met een ferme tempoversnelling reed hij naar de laatste bocht en kwam deze met zeker 10 meter voorsprong uit. Handjes in de lucht en de klus was geklaard. Muis maakte ook gebruik van zijn sprintkwaliteiten en werd 2e en verrassend toch wel werd Gert Bosma 3e.
Zelf kwam ik tot een 10e plaats en kort daarachter Dorus en Richard. Helaas geen podiumplaats maar met de groeiende vorm van enige renners zal dit een kwestie van tijd zijn.

1 Jan Hekman NORG 15
2 Jan Muis GIESSENBURG 54
3 Gert Bosman WIJHE 4
4 Cees Quint DEIL 53
5 Nick Lubbers ‘S-HEERENBERG 22
6 René Rotscheid APELDOORN 30
7 Edward Huisman NIJVERDAL 17
8 Gerko Amsink GRAMSBERGEN 1
9 Tino Oosterlaar HEINO 27
10 Gert de Veen ZUIDBROEK 38
11 Patrick Grunder OLDENZAAL 14
12 Ruben Tolkamp AALTEN 37
13 Jan Terpstra DRACHTEN 35
14 Kees Muis STADSKANAAL 49
15 Andre Godeke HARDENBERG 12
16 Richard Bultema WINSCHOTEN 6
17 Wim van der Struik HAAKSBERGEN 34
18 Dorus Heijnen GRONINGEN 46
19 Marcel Ekkel WESTERHAAR 10
20 Marcel Weinans RODEN 40
21 Rob Niekolaas ZWOLLE 25
22 Sebastian van der Linden NEEDE 20
23 Arjan Tigelaar SMILDE 36
24 Jop Wensink BREDEVOORT 41
25 Gert-Jan van de Maat MARKELO 23
26 Guus Gerritsen DOETINCHEM 11
27 Richard Olijve HARDENBERG 26
28 Ralph Greupink DALEN 13
29 Theo Sieling ZUIDLAREN 47
30 Jorgen Brok LEMELERVELD 45
31 Ronald Martens HARDENBERG 24
32 Goos Beukema SLEEN 2
33 Peter van der Hooft HOOGEZAND 48
34 Bert Seijen WESTERHAAR 31
35 Ronnie Poelstra HAREN 51
36 Martin Laarveld OLDENZAAL 50
37 Barjo Lamberink BERGENTHEIM 19
38 Arnout Hurenkamp ENSCHEDE 18
39 Johan Dussel EELDE

______________________________________________________________________

Koningsronde van Almelo

Tegelijk met de kampioenswedstrijd van ajax, werd vandaag in Almelo door ongeveer 40 man uit de gecombineerde categorie amateurs, sportklasse en junioren gekoerst. Er waren geen andere omega renners aanwezig, dus heb ik geprobeerd de club kleuren te laten zien. Omdat ik nog wat gezeur had met mijn chip, moest ik eerst in overleg met de knwu jury, en na heel wat getest en overleg kreeg ik toch maar een tijdelijke chip. Omdat het hard regende, en ik door het chip gedoe maar 2 rondjes had kunnen infietsen, stond ik zo goed als koud aan de start. Gelijk de tweede ronde was de eerste valpartij recht voor mn neus. Ik reed rond de 10e plek, moest ff voetje uitklikken, en 7 man reden weg. Met mn koude benen had ik geen vertrouwen om het gat alleen te dichten, en gokte dat ze terug gepakt zouden worden. Na nog een paar rondjes opwarmen ondanks de regen, werd t gevoel steeds beter, maar bleek de kopgroep gevlogen. Het gat liep snel op tot 50 seconden, en we reden voor de troostprijzen. Er werd heel veel aangevallen, maar niemand kreeg ruimte om weg te komen. Een van veeel te ver aangegane tussensprint leverde nog een tweede premie op (een beetje te optimistisch over mn eigen sprint). Nog 3 valpartijen ontsierden de wedstrijd wat. De aanwezige junioren bleken meer moraal dan inzicht/stuurmanskunst te hebben tot grote irritatie van de meer ervaren coureurs. Alle 4 de valpartijen waren helaas te wijten aan een overmoedige junior. De laatste ronde was vechten om n plekkie, en door de hectiek verloor ik flink wat plaatsen. De voorste 5 renners braken los, en namen een voorsprong. De sprint van het overgebleven peloton bleek niet al te moeilijk, en resulteerde in een 12e plaats. Mede dankzij de massage van peter na de ronde van hardenberg, waren de benen ronduit goed te noemen. Een gebrekkige voorbereiding/warming up en wat pech stonden een goede uitslag in de weg. Al met al de koers weer goed overleeft, en extra moraal voor de volgende keer! !